Pro školní rok 2016/2017 nabízíme následující obory

maturitní obory:

 

obory s výučním listem:

  

nástavbové studium:

 

 

    


 

  

Hotelnictví 

čtyřletá denní a kombinovaná - dálková forma vzdělávání ukončená maturitní zkouškou
65-42-M/01

zak hotelnictviObor je určen pro přípravu středoškolsky vzdělaných odborníků pro širokou oblast hotelových služeb v cestovním ruchu. Absolventi mají možnost se uplatnit v obchodně-podnikatelských činnostech, v odborně-provozních činnostech nebo na pozici středního managementu  ve všech formách podnikání.

I v tomto maturitním oboru klademe velký důraz na praktickou výuku, proto jsme oproti běžnému systému jiných škol navýšili počet hodin praktické výuky. 
V prvním a druhém ročníku je to jeden den v týdnu v gastronomickém studiu školy, odborných učebnách stolničení, sommelierství a výukové školní kavárně. Stěžejním je předmět Kulinářství, vyučovaný profesionálními kuchaři v našem moderním gastronomickém studiu podle metodiky Kulinářské umění, která vychází z výuky kulinářství na světových gastronomických školách.
Ve třetím a čtvrtém ročníku je to potom jeden den v týdnu. Praktická výuka probíhá střídavě na odborných pracovištích hotelového provozu nebo v počítačových učebnách při práci s hotelovými, restauračními, účetnickými a dalšími systémy, se kterými se absolventi mohou v budoucnu v tomto oboru setkat. Tyto programy mají díky našemu systému Učebna Online žáci k dispozici během celého studia i z domova.

Žáci vykonávají také v průběhu školního roku souvislou odbornou praxi v délce 4 týdnů na odborných pracovištích hotelového provozu.

Dalším bonusem pro naše žáky je výuka cizích jazyků kvalifikovanými rodilými mluvčími pro anglický, španělský a ruský jazyk. Pro žáky učící se německý jazyk nabízíme výhodné umístění na pracovních stážích v německy mluvících zemích.


Uplatnění na pracovním trhu: velmi dobré
Školné: 1.800 Kč/měsíc (10 měsíců ve školním roce)

V rámci individuálního sociálního programu majitele školy skupiny COOP lze studovat již od 0,- Kč. (kontaktujte prosím ředitele školy)


    

 

 

 

 

Cestovní ruch 

čtyřletá denní a kombinovaná - dálková forma vzdělávání ukončená maturitní zkouškou
65-42-M/02

zak crObor je určen pro přípravu středoškolsky vzdělaných odborníků v komplexu služeb cestovního ruchu. Absolventi mají možnost uplatnit se jako pracovníci cestovních agentur, turistických a informačních center, hotelových komplexů nebo v průvodcovské sféře. Učební plán obsahuje mimo předmětů všeobecně vzdělávacích a  odborné praxe i předměty odborně zaměřené na zeměpis a služby cestovního ruchu, regionální gastronomii, dějiny kultury, informační a komunikační technologii, ekonomiku a podnikání, lázeňské a průvodcovské služby, fiktivní firmu, apod.

Praktická výuka probíhá v počítačových učebnách při práci s programy pro provoz cestovních kanceláří, účetnickými a dalšími systémy, se kterými se absolventi mohou v budoucnu v tomto oboru setkat. Tyto programy mají díky našemu systému Učebna Online žáci k dispozici během celého studia i z domova. Nejdůležitější částí praktické výuky v tomto oboru je vedení vlastní cestovní kanceláře, v rámci které žáci organizují a pořádají výlety, exkurze a zájezdy pro okolní klientelu.

Žáci vykonávají také v průběhu školního roku souvislou odbornou praxi v délce 4 týdnů na odborných pracovištích v cestovních kancelářích, agenturách nebo informačních centrech.

Dalším bonusem pro naše žáky je výuka cizích jazyků kvalifikovanými rodilými mluvčími pro anglický, španělský a ruský jazyk. Německý jazyk je vyučován na velmi vysoké úrovni českým učitelem.


Uplatnění na pracovním trhu: velmi dobré
Školné: 1.600 Kč/měsíc (10 měsíců ve školním roce)

V rámci individuálního sociálního programu majitele školy skupiny COOP lze studovat již od 0,- Kč. (kontaktujte prosím ředitele školy)

   

 

 

  

 

Gastronomie 

čtyřletá denní forma vzdělávání ukončená maturitní zkouškou
65-41-L/01

zak gastronomieObor je určen pro přípravu středoškolsky vzdělaných odborníků v gastronomické a hotelové oblasti. Absolventi jsou připraveni vykonávat odborné gastronomické činnosti – provozní, marketingové, obchodně-podnikatelské a řídící, a to nejen v pozici zaměstnance, ale i v pozici zaměstnavatele.

Velmi důležitá je pro tento obor praktická výuka, proto jsme u nás oproti běžnému systému jiných škol navýšili počet hodin praktické výuky. V prvním a druhém ročníku jsou to dva dny v týdnu (1 den v gastronomickém studiu školy, 1 den na pracovištích odborného výcviku). Ve třetím a čtvrtém ročníku je to potom dva a půl dne v týdnu (půl dne v gastronomickém studiu školy a 2 dny na pracovišti odborného výcviku).

Žáci vykonávají také v průběhu školního roku souvislou odbornou praxi v délce 1 - 2 týdny na pečlivě vybraných pracovištích odborného výcviku.

Vedle praxe je stěžejním předmět Kulinářství, vyučovaný profesionálními kuchaři v našem moderním gastronomickém studiu podle metodiky Kulinářské umění, která vychází z výuky kulinářství na světových gastronomických školách.

Dalším bonusem pro naše žáky je výuka cizích jazyků kvalifikovanými rodilými mluvčími pro anglický, španělský a ruský jazyk. Pro žáky učící se německý jazyk nabízíme výhodné umístění na pracovních stážích v německy mluvících zemích.

Uplatnění na pracovním trhu: výborné
Školné: 1.300 Kč/měsíc (10 měsíců ve školním roce)

V rámci individuálního sociálního programu majitele školy skupiny COOP lze studovat již od 0,- Kč. (kontaktujte prosím ředitele školy)

   

 

  

 


Kulinářství - Kuchař, číšník 

tříletá denní a kombinovaná - dálková forma vzdělávání ukončená výučním listem
65-51-H/01

zak kuchar2Obor je určen pro žáky připravující se na výkon povolání kuchař nebo číšník ve všech formách gastronomických provozů. Nejdůležitější je pro tento obor praktická výuka, proto jsme u nás oproti běžnému systému jiných škol navýšili počet hodin praktické výuky. Výuka probíhá v cyklech po 14ti dnech - teoretická ve škole 4 dny, praktická 6 dnů (1 den v gastronomickém studiu školy, 5 dní na pracovištích odborného výcviku).

Vedle praxe žáků na pečlivě vybraných pracovištích je stěžejním předmět Kulinářství, vyučovaný profesionálními kuchaři v našem moderním gastronomickém studiu podle metodiky Kulinářské umění, která vychází z výuky kulinářství na světových gastronomických školách.

Po ukončení oboru si mohou žáci nástavbovým studiem na naší škole doplnit maturitní zkoušku v oboru gastronomie nebo podnikání.


Specializace oboru: kuchař, číšník, kuchař-číšník
Uplatnění na pracovním trhu: výborné
Školné: zdarma
V rámci individuálního sociálního programu majitele školy skupiny COOP lze obdržet pomůcky a pracovní oblečení zdarma. (kontaktujte prosím ředitele školy)

   

 

  

 

 

Cukrář 

tříletá denní a kombinovaná - dálková forma vzdělávání ukončená výučním listem
29-54-H/01

zak cukrarŽáci se naučí zpracovávat základní suroviny a přísady pro výrobu cukrářských výrobků, vyrábět kompletní sortiment cukrářských výrobků, restauračních moučníků, dohotovovat je a zdobit.  Seznámí se s obsluhou a základní údržbou strojního cukrářského zařízení, vedení předepsané evidence, dodržování hygienických předpisů a norem při výrobě, balení a expedici. Praxi mají přímo na cukrářských úsecích prestižních hotelů Clarion a Marriot. A pokud se žákům u nás na škole zalíbí, tak mohou pokračovat v dvouletém nástavbovém studiu a doplnit si maturitu v oboru Podnikání.

Uplatnění na pracovním trhu: výborné
Školné: zdarma
V rámci individuálního sociálního programu majitele školy skupiny COOP lze obdržet pomůcky a pracovní oblečení zdarma. (kontaktujte prosím ředitele školy)

 

  

 


Nástavbové studium

 


Gastronomie 

dvouletá denní forma nástavbového vzdělávání ukončená maturitní zkouškou
65-41-L/51

Obor je určen pro absolventy tříletých oborů kuchař, číšník nebo kuchař-číšník  a navazuje na odborné a všeobecné znalosti  žáka získané v průběhu předchozího odborného vzdělání.  Absolventi se uplatní ve všech typech provozů především ve funkci provozních pracovníků v oblasti stravování a ubytování, ve středním managementu nebo jako samostatní podnikatelé v oblasti pohostinství, ubytovacích a  dalších služeb.

Specializace oboru: řízení výroby, řízení odbytu.

Školné: 1.600 Kč/měsíc, 10 měsíců ve školním roce
V rámci individuálního sociálního programu majitele školy skupiny COOP lze studovat již od 0,- Kč. (kontaktujte prosím ředitele školy)

   

 

 

 

 

Podnikání 

dvouletá denní a kombinovaná - dálková forma nástavbového vzdělávání ukončená maturitní zkouškou
64-41-L/51

Obor je určen pro absolventy všech tříletých oborů a navazuje na všeobecné znalosti  žáka získané v průběhu předchozího odborného vzdělání.  Absolventi se uplatní ve všech typech provozů především ve funkci provozních pracovníků, ve středním managementu nebo jako samostatní podnikatelé.

Specializace oboru: počítačové systémy, management firmy

Školné: 1.600 Kč/měsíc, 10 měsíců ve školním roce 
V rámci individuálního sociálního programu majitele školy skupiny COOP lze studovat již od 0,- Kč. (kontaktujte prosím ředitele školy)

 

 


 

Organizace výuky kombinovaného studia

Kombinovaná forma vzdělávání trvá dva roky (stejně jako denní) a  je založena na střídání denní a distanční formy vzdělávání.

Denní forma je realizována dle rozvrhu v dvoudenních  blocích o celkovém rozsahu 48 hod. za pololetí. Distanční forma vzdělávání se uskutečňuje prostřednictvím e-learningového systému Moodle,  který umožňuje mimo jiné kontakt žáka se školou a jednotlivými vyučujícími daných předmětů, přístup k individuálním studijním plánům, k doporučené literatuře a studijním materiálům. Dále umožňuje zadávání, odevzdávání a vyhodnocování různých druhů úkolů a testů.

Do učebního plánu kombinované formy vzdělávání jsou zařazeny stejné předměty jako ve formě denní, jsou však navíc upraveny po obsahové a didaktické stránce s ohledem na specifika vzdělávání dospělých a jejich dosavadní profesní zkušenosti. Vzdělávání v kombinované formě se realizuje z velké části samostudiem podle individuálních studijních plánů s povinností absolvovat vyučovací hodiny stanovené rozvrhem za účelem vysvětlení a procvičení problematické látky v jednotlivých předmětech. Dále mají žáci možnost vedle konzultace e-learningovou formou využít i osobní, individuální konzultace s vyučujícími.

Praktická výuka je zabezpečena formou učební a odborné praxe.  Jejím cílem je rozšířit profesní vědomosti a dovednosti získané v tříletém oboru vzdělání činnostmi v reálném provozu.