1. ročník soutěže kuchařských dovedností

1. ročník soutěže kuchařských dovedností

Dne 4. dubna se naši studenti utkali s dalšími kuchaři ve Žďáru nad Sázavou, kde se uskutečnil 1. ročník kuchařských dovedností.  Soutěž byla určena žákům 2. ročníku gastronomických oborů, a to pouze ze škol spadajících pod SČMSD. Naši školu reprezentovali Filip Špaňhel a Martin Hnízdil, oba ze třídy GS2A. 

Zadání soutěže znělo: „Teplý předkrm a hlavní chod, kde hlavní surovinou je krůtí maso. Každý žák připraví 4 porce vybraného pokrmu, práce je ale týmová.“ Každý výrobek se nakonec hodnotil zvlášť.

My jsme získali 1. místo. Filip Špaňhel vyrobil nejlepší teplý předkrm – pošírované křepelčí vejce se špenátem a holandskou omáčkou, v podstatě mini Vejce Benedikt. Martin Hnízdil uvařil skvělý hlavní chod – krůtí roládka plněná bylinkovou fáší s koňakovou omáčkou, pyré ze žluté mrkve a glazovaná karotka.

Náš tým sklidil úspěch hned z několika hledisek

vynikající souhra během práce

skvělá zručnost a dovednosti

výborný finální pokrm

Děkujeme soutěžícím za jejich vzornou reprezentaci školy.

Eva Mórová, vyučující předmětu Kulinářství