Na přelomu září a října jsme měli tu čest na 3 dny přivítat na naší škole skupinu 6 studentů ze střední školy Kaiserhof z italského Merana, kteří u nás absolvovali odbornou stáž.
Italští studenti spolu s vybranými žáky naší školy pracovali v kuchyni, kde se učili připravovat tradiční pokrmy české kuchyně. V rámci praxe připravovali například kachnu a vepřové maso s třemi druhy zelí a různými druhy knedlíků. Zajímavým zpestřením byla také příprava steaků z hovězího či vepřového masa a tuňáka.
Závěrečný den stáže se nesl v duchu elegance, kdy si studenti pod odborným dohledem vyzkoušeli techniku sabráže, tedy otevírání lahví šumivého vína šavlí. Tato zkušenost byla pro všechny zúčastněné cennou příležitostí k rozšíření odborných dovedností a poznání kulturních tradic obou zemí.
Ing. Ondřej Vacek, učitel oboru Cestovní ruch