Dne 8. dubna se konala na Střední škole obchodní a služeb SČMSD, Žďár na Sázavou, s.r.o. soutěž kuchařských dovedností. Tato soutěž je určena pro žáky 2. ročníku gastronomických oborů. Žáci vytváří týmy dvou kuchařů, které vytvoří požadované pokrmy, prokáží kuchařské umění a týmovou spolupráci.
Soutěžní podmínky zněly: „Vytvořit studený předkrm s jarní tematikou a hlavní chod s povinnou surovinou, vykostěným králičím hřbetem.“
Soutěže se zúčastnili žáci 2. ročníku oboru Kuchař – číšník: Kyryll Buchuk a Andii Tiahun. Oba se svého poslání zhostili opravdu zodpovědně. Poctivě se připravovali, přinášeli své nápady a vybojovali si tyto pozice – Andrii Tiahun 4. místo za studený předkrm a Kyryll Buchuk 3. místo za přípravu hlavního chodu.
Jejich pokrmy měly tyto názvy:
- Smažený žloutek s opečeným toustem na lístkovém salátku
- Králičí hřbet ve slaninové košilce s hnědou omáčkou, glazovaná zelenina a restované králičí ledvinky
Soutěž probíhala v přátelském duchu, všichni soutěžící měli možnost předávat si zkušenosti. Soutěžící připravovala učitelka odborných předmětů Eva Mórová.
Eva Mórová
vyučující předmětu Kulinářství